Vervulde Wensen

Emmy’s wens: De Efteling

Eindelijk was het zover! Emmy is helemaal gek van Jokie en Jet, roodkapje en de rode schoentjes. Dus tsja… haar wens was duidelijk: De Efteling. En haar wens mocht uitkomen, wat geweldig! Op naar Bosrijk. Dus we mochten er ook nog eens slapen. De voorpret was er snel; kijken op youtube en de Eftelingsite.

Wat was het spannend voor het vertrek. Alles inpakken en dan nog een nachtje thuis slapen. Dat was dus een kort nachtje. De autorit duurde voor het gevoel te lang (wat te verwachten was). Eenmaal bij Bosrijk ons aangemeld en een rolstoel geregeld voor 3 dagen. Emmy kan het lopen de hele dag niet zo goed volhouden, dus deze oplossing was makkelijk.

Op naar het park. Wat was het prachtig weer.

Emmy heeft deze dag steeds mogen kiezen. We hebben van alles gedaan: Als eerste natuurlijk jokie en Jet (de carnaval), droomvlucht, zweefmolen, monsieur cannibal, monorail bij de laven, zwanenbootjes en natuurlijk in de pagode.
Tussen de middag heerlijk ergens gegeten; Emmy koos friet.

’s Middags langs nog een aantal andere attracties en natuurlijk nogmaals de carnaval. Ze mocht nu alleen in een karretje, dit vond ze geweldig. Emmy genoot ervan en voelde zich echt een “grote meid”. Wat was ze trots.
De vraag wanneer we naar het huisje mochten kwam steeds vaker van alle 3 de kinderen. Dus zodra we erin konden stonden we daar dan ook klaar. Ze waren zo benieuwd en het was allemaal zo spannend! Eenmaal binnen werd alles onderzocht en bekeken, kamers verdeeld en uitgepakt. Na een rust moment terug naar de Efteling zelf voor de watershow aquanura. Deze was erg mooi.
Terug bij Bosrijk zijn we gaan zwemmen, wat was het water heerlijk verwarmd! Xavi, de oudere broer van Emmy, vond het spelen met watersysteem geweldig. Vooral als papa en Romy (zijn tweelingzus) net onder deze emmers stonden en dus alles over hun hoofd kregen.

Na het zwemmen was het tijd voor een verhaal van Klaas Vaak. Dit was zo leuk. Emmy, Romy en Xavi genoten en hebben veel moeten lachen. De ouders werden er ook bij betrokken en de mensen die in de rol van klaas Vaak en de Zandkabouter waren vertelden het verhaal op leuke en levendige manier. Emmy zei dat ze volgende dag weer naar het verhaal wilde luisteren.


Terug in het huisje was de pizza, die we besteld hadden, bezorgd. Bij de kinderpizza’s die we hadden besteld zat een leuk bord van Klaas Vaak. Dus een mooi aandenken om mee naar huis te nemen. Daarna bed tijd, even uitrusten en opladen voor dag 2.

De volgende ochtend hingen de broodjes al aan de deur. Heerlijk uitgebreid ontbeten en op naar het park. Vandaag was het sprookjesbos aan de beurt.

Eerst nog even de carnaval en attracties die we nog niet hadden gedaan. Het sprookjes bos was leuk. Het verhaal van Pinokkio is nieuw, en erg mooi gebouwd. En natuurlijk naar het sprookjesbos theater. Hier hebben we kennis mogen maken met assepoester, de draak, de wolf en roodkapje. Dit werd op een erg leuke manier verteld en gespeeld.

Na al het wandelen was iedereen toe aan een warme duik, dus op naar het zwembad. Als afsluiting gegeten bij het Boshuys. Klaas Vaak kwam hier even langs en kwam bij ons tafeltje. Na het eten konden we gelijk naar het verhaal van Klaas Vaak. Dit was weer een succes. Emmy wilde klaas Vaak wel mee naar huis nemen zei ze.
Nog 1 nachtje en dan jammer genoeg weer naar huis…..


De derde en laatste dag was het weer minder, maar het was niet minder mooi, leuk en gezellig. De ochtend begon geweldig want tijdens het ontbijt werd er op de deur geklopt, dat was spannend! Roodkapje en Assepoester stonden daar. Ze kwamen gezellig binnen en hebben even gepraat. Dit was toch wel een hoogtepunt van deze dag. Natuurlijk nog even op de foto.
Later op naar het park. De dingen gedaan die ieder nog echt wilde. Jammer genoeg ging het steeds meer regenen en hebben we halverwege de middag de laatste souvenirs gekocht en naar de auto gegaan.

Als afsluiting langs de McDonalds geweest. Na mooie dagen waren de kinderen helemaal moe.
Emmy heeft een mooie nachtjapon gekozen en deze draagt ze elke nacht!

Stichting Tinkerbel; heel erg bedankt voor het uit laten komen van Emmy haar wens. Wat hebben we als gezin genoten van deze gezellige en prachtige dagen.
Emmy vond het geweldig om het middelpunt te zijn. De foto’s worden vaak bekeken.

Emmy, Romy, Xavi, Sunna en Fedor.