Vervulde Wensen

De wens van Jesse: De Efteling

13 april: Vandaag is het zover! We gaan lekker voor 3 dagen naar de Efteling. We zijn lekker vroeg vertrokken zodat we al een hele dag in de Efteling kunnen zijn.
Ik (Jesse) mag als eerste bepalen waar we naar toe gaan, omdat het mijn wens is.
Ik wil als eerste naar de python. Wat was dit gaaf! Het was lekker rustig in de Efteling, dus we konden echt overal in waar we in wilde. Het schip, de bobslee (daar zijn we vandaag misschien wel 15 keer in geweest), pandadroom...... Noem het maar op. Hoe langer de dag duurde, hoe benieuwder we werden naar het huisje.
Papa en mama lieten mij de keuze wat ik wilde. Nog in de Efteling blijven, of alvast naar het huisje gaan kijken. Dat was een erg moeilijke keuze, maar heb toch gekozen om in de Efteling te blijven.


Deze eerste dag zijn we eigenlijk overal waar we in wilde, in geweest. Op het einde was er nog een mooie watershow, die we van een afstandje hebben bekeken. Daarna zijn we naar het huisje gegaan. Wat zag dat er leuk uit! Ik mocht als eerste mijn bed kiezen en heb gekozen voor het stapelbed samen met mijn zusje Britt. En ik natuurlijk lekker bovenin het stapelbed. Mijn broers Sven en Lars gingen ook samen in een kamer. De slaapmutsen van klaasvaak hadden we al snel gevonden.Nu zouden we gaan gourmetten, maar papa en mama kwamen erachter dat ze een verlengsnoer vergeten waren, dus gingen we lekker uit eten.
We mochten als toetje ons eigen ijsje versieren en klaasvaak kwam ook nog langs in het restaurant. Na het eten zijn we nog even lekker in bad geweest en daarna, na een verhaaltje uit het voorleesboekje wat klaar lag in het huisje, lekker naar bed. Mijn wens kon nu al niet meer stuk en we hadden nog 2 dagen.14 april: Dag 2 is aangebroken. We kunnen met zijn allen niet wachten om de Efteling in te gaan. Maar we moesten eerst goed ontbijten van papa en mama. We hadden lekker afbakbroodjes meegenomen, dus eerst met zijn alle aan tafel. Papa moest even een verlengsnoer halen om vanavond wel te kunnen gourmetten, en daarna weer lekker de Efteling in! Vandaag stond het sprookjesbos op de planning en en de wildwaterbaan (wat waren we nat!!) en natuurlijk weer alle achtbanen. Weer was het vandaag heel rustig, dus konden we overal zo doorlopen. Ook was het weer wederom super! Wat was het genieten! Ik heb zelfs mijn rijbewijs gehaald bij de autootjes van de Efteling.
Verder zijn we nog in de bootjes en de pagode geweest, want dit wilde ik toch ook wel heel graag doen.


We zijn lekker gebleven tot het einde en daarna gaan gourmetten in het huisje. Eigenlijk is zo'n dag in de Efteling een beetje te vermoeiend voor me en zorgt dit voor veel pijn, maar dit heb ik er helemaal voor over, dus zeur ik niet en vraag ik gewoon om een pijnstiller zodat ik lekker kon gaan slapen en er morgen nog een dag tegenaan kan.15 april:
De laatste dag is alweer aangebroken. Nadat alle spullen weer in de auto geladen zijn wilde we gaan ontbijten. Maar toen kregen we onverwachts bezoek. Roodkapje en Assepoester kwamen langs. Daar hebben we even gezellig mee gekletst en natuurlijk even mee op de foto.(behalve mijn broer Lars, die wilde niet) Wat was dit speciaal! Het weer was vandaag wat minder, veel regen. Maar dit mocht de pret niet drukken. Iedereen mocht wat kiezen wat we nog graag een keer wilde doen voor dat dit avontuur erop zat.Ik wilde zeker nog een keer in de python dus daar gingen we eerst in. Wij waren daar als eerste, dus mochten ik kiezen waar ik ging zitten. Ik wilde natuurlijk voorin. Omdat er verder nog helemaal niemand bij de python was mochten we blijven zitten en zijn we wel drie keer achter elkaar geweest. Toen iedereen het gene gedaan had wat die nog wilde mochten we even spelen in de speeltuin bij pandadroom. Ook hebben we nog rondgelopen bij lavenland.Ondanks het weer hebben we het ook deze dag volgehouden tot dat de Efteling dicht ging. Dit hadden we beter niet kunnen doen, want toen begon het pas echt hard te regenen. We hebben nog even proberen te schuilen, maar het hield niet op. Toen we bij de auto aankwamen waren we zo nat, dat papa en mama onze pyjama's uit de auto gepakt hebben en we ons zijn gaan omkleden in de wc van de receptie. Zelfs onze onderbroek, hemden en sokken waren nat. Maar wat hebben we gelachen in de regen. Nadat papa en mama ons om de beurt de auto in getild hadden zodat we onze natten schoenen niet meer aan hoefde zijn we naar huis gegaan. Nog even Mac Donalds gehaald als afsluiting en mijn wens was helemaal compleet.Heel erg bedankt dat mijn wens in vervulling heeft mogen gaan. We hebben er ontzettend van genoten met heel het gezin.

Liefs Stephan, Marleen, Sven, Lars, Jesse en Britt