Vervulde Wensen

De wens van Rens is in vervulling gegaan

Eindelijk was het dan zover dat de wens van Rens vervuld kon worden. Donderdag 8 december vertrekken we, Rens , papa, mama en ome Jos naar Milte een dorpje dicht bij Warendorf in Duitsland. We worden vriendelijk ontvangen door de eigenaresse van het huisje waar we verblijven tot zondag.Vrijdag 9 december worden we om 12.00 uur verwacht bij de CLAAS-fabriek in Harsewinkel. De 2 grote broers van Rens, Sjoerd en Stijn komen 's morgens ook naar Harsewinkel. We beginnen met een lunch die heel goed verzorgd is. .Daarna gaan we met een vertegenwoordiger vanuit Nederland en een medewerker van de CLAAS - fabriek de fabriek bezichtigen. We kijken onze ogen uit. Er wordt goed uitgelegd wat ze overal aan het doen zijn. Van het uitsnijden van de onderdelen, het lakken en het in elkaar zetten tot de gigantische landbouwwerktuigen. De rondleiding duurt 2 uur en dan hebben we nog maar 1/3 deel van de fabriek gehad. 's middags rijdt er een frietkraam door de fabriek omdat het voor het personeel niet te doen is om naar de kantine te gaan zo groot is het bedrijf.We nemen ook een kijkje bij de interne opleiding die CLAAS heeft.

Dit model is gemaakt door een leerling van de opleiding.Daarna bezichtigen wij het museum waar een aantal oude landbouwwerktuigen staan.
In de shop kopen we natuurlijk nog souvenirs. Van ome Jos krijgt Rens een CLAAS Xerion van technisch Lego.

Als laatste gaan we naar een boerderij waar vele enorme landbouwwerktuigen staan. Er is hier ook een groot stuk grond bij wat speciaal is ingericht om de landbouwwerktuigen te showen aan bezoekers. Rens mag hier in een CLAAS Xerion rijden. Het is geweldig om hierin te zitten en te zien wat deze kan. De andere mogen een ander landbouwwerktuig, een combine, rijden.Rens krijgt nog een model CLAAS Xerion van de vertegenwoordiger uit Nederland.


Het is al 17.00 uur geweest als we terug naar ons huisje rijden.

Het is een geweldige dag geweest.
De volgende dag gaan we naar Munster toe. Hier is een kerstmarkt. Dit is wel gezellig maar het is er zo druk dat we er niet lang blijven. In de rolstoel kom je er niet zo goed door. 's Avonds gaan we naar het stadje Warendorf. Hier is ook weer een kerstmarkt. We willen ergens gaan uit eten. Helaas is het zo druk dat de restaurantjes al volgeboekt zijn. We nemen maar wat lekkers uit de winkel mee en besluiten dit gezellig in het huisje op te eten.Zondagmorgen pakken we onze koffers weer in om weer terug te rijden naar Nederland.
Met een kleine omweg rijden we langs Duiven. Hier is een groot tuincentrum waar een heel groot kerstdorp is opgebouwd. Dit is ook heel mooi om te zien.
Als we om 15.30 uur weer thuis zijn gaat Rens gelijk aan de slag samen met ome Jos en zijn broers Sjoerd en Stijn om de CLAAS Xerion van technisch lego in elkaar te zetten. Dit is niet zomaar gedaan. Hier heeft Rens wel een aantal avondjes voor nodig. We hebben een geweldig lang weekend gehad.Dank je wel stichting Tinkerbel.