Vervulde Wensen

De wens van Emma:
Een optreden van Nienke


Wat een bijzondere dag voor ons was het vandaag, want vandaag werd Emma’s wens door Stichting Tinkerbel mogelijk gemaakt.

Toen Emma 9 jaar geleden werd geboren, bleek ze het acrocallosal syndroom te hebben en de dokters dachten niet dat ze een levensverwachting had. Gelukkig bleek dat wel zo, maar we moesten ons volgens hen voorbereiden op weinig tot geen ontwikkeling bij Emma. En nog steeds kan niemand ons vertellen hoe de toekomst eruit zal zien voor Emma.
Dus deden we dat en werd elke dag die we hadden een cadeautje. En bleek hoe ouder ze werd, Emma toch echt wel andere plannen had dan de dokters dachten. Want nu 9 jaar later, hebben we een vrolijk kindje, dat de oren van ons hoofd kletst en zingt, probeert kleine stukjes te lopen met een looprek en zelfs dit jaar is begonnen met leren lezen!

Maar dit kwam niet vanzelf, Emma moet hier hard voor werken. Jaarlijks operaties en dan ook nog leren omgaan met alle prikkels en haar epilepsie. Want Emma kan niet zo goed informatie / prikkels verwerken, met als gevolg epileptische insulten. En deze wereld gaat zo snel en er gebeurt zo veel. En hoe fijn is het dan, om de iPad te pakken, en de liedjes met Nienke mee te zingen.
Soms wel 20 keer achter elkaar....want daar is het altijd weer precies hetzelfde.

Emma gaat om bovenstaande reden eigenlijk bijna nooit ergens naar toe om iets leuks te doen. Maar naar optreden van Nienke gaan, dat wilde ze toch wel heel graag. En eigenlijk wilde ze het liefst samen met Nienke zingen en dan moesten papa en mama gaan klappen. En wat hebben we allemaal genoten. Nienke kwam voor haar optreden al even langs om rustig met Emma kennis te maken en te kletsen. Wat bij Emma meteen de spanning voor een deel weghaalde, want ze was precies zo als op de tv en haar iPad!

Daarna het optreden, wat heeft ze de liedjes hard meegezongen. En wat was het voor ons als ouders speciaal om te zien, dat het Emma lukte om er van te genieten en mee te doen. Meestal slaat ze dicht door alle prikkels van andere kinderen, maar omdat Nienke al even bij haar was geweest, kon ze zich helemaal op haar richten en kon ze al die andere kinderen even negeren. Zo gaaf om te zien!!

En toen werd haar wens helemaal volmaakt, want na het optreden toen het weer wat rustiger was, mocht ze samen met Nienke en ome Cor ( die volgens Emma toch echt wel een hele mooie blouse aan had, zei ze later in de bus) een liedje zingen. Heel speciaal en we hebben het natuurlijk gefilmd!! Het staat nu op de iPad van Emma samen met de foto’s en filmpjes van het optreden. Je begrijpt dat we nu de hele dag Nienke en Emma samen in huis horen.Dank je voor de mooie dag, Stichting Tinkerbel, Nienke , Ome Cor en iedereen van Nienke’s team die mee heeft geholpen. Je hebt niet alleen ons kindje, maar de hele familie hier blij mee gemaakt.