Vervulde Wensen

De wens van Marije:
Een reisje naar Berlijn


Verslag meerdaagse reis Berlijn 16 t/m 19 april 2018

Wat is er nu leuker dan met je klasgenoten deelnemen aan de meerdaagse reis van Markland College Zevenbergen naar Berlijn? Helaas zat dat er eigenlijk voor Marije niet in vanwege de nodige medische handelingen die zij dagelijks moet ondergaan vanwege haar ziekte Cystic Fibrosis. Wat was Marije blij toen ze te horen kreeg dat Stichting Tinkerbel er alles aan zou doen om toch mee naar Berlijn te gaan. En niet alleen haar ouders maar ook haar zussen mochten mee! Dus vertrokken we op maandag 16 april 2018 rond 9:00 uur met de auto richting Berlijn. De klasgenoten van Marije waren die morgen om 7:00 uur met een bus vertrokken. Na een rit van 8,5 uur kwamen we aan in het voor ons gereserveerde hotel “Vienna House” wat echt op een steenworp afstand lag van het Hostel “Generator” (waar haar klasgenoten verbleven).

Niet veel later arriveerde ook de bus en wilde Marije natuurlijk gelijk naar haar klasgenoten. Na de uitbundige begroeting zijn we met het gezin lekker pizza gaan eten en sloot Marije daarna aan voor het avondprogramma van school: Een fotospeurtocht door het centrum van Berlijn.

Na een vermoeiende dag kon Marije heerlijk slapen in het hotel (dat was in het hostel waarschijnlijk wel anders...)Dinsdag 17 april:De fietstocht in de ochtend door het centrum werd door Marije overgeslagen, daarom zijn we maar met het gezin Berlijn vanaf de televisietoren gaan bekijken. We hadden schitterend weer, dus ook een perfect uitzicht

Aan het begin van de middag werd Marije verwacht bij de ingang van de dierentuin en heeft ze de rest van het schoolprogramma met haar klasgenoten gevolgd. Bezoek dierentuin, shoppen en ‘s avonds bowlen.Woensdag 18 april:

Deze dag stond een bezoek aan het concentratiekamp Sachsenhausen op de planning (erg indrukwekkend). Daarna gingen haar klasgenoten zwemmen en waar Marije al de hele dag naar uitkeek, lekker shoppen bij Kurfürstendamm. De avond werd afgesloten met een jeugddisco. Vroeg uit bed en er weer laat in, maar wel met een tevreden Marije!Donderdag 19 april:
Dag van vertrek.


Het bezoek aan het Olympisch stadion heeft Marije maar overgeslagen, zodat ze iets langer op bed kon blijven liggen... Rond 11:30 stapten we weer in de auto richting Nederland om vervolgens om 20:00 weer thuis aan te komen.Wat een geweldige stedentrip was dit en wat heeft Marije genoten. Mede door Stichting Tinkerbel heeft ze toch de meerdaagse reis mee kunnen maken. Echt iets om nooit meer te vergeten en om met een goed gevoel op terug te kijken.

Stichting Tinkerbel, Markland College Zevenbergen

en Ruud Mertens die Marije heeft opgegeven bij Stichting Tinkerbel:

    BEDANKT!!!

Familie Schreuders