Vervulde Wensen

De wens van Wenyu:
Naar de bergen in Oostenrijk


Wenyu is een vrolijke jongen die geboren is in China en als klein jongetje door ons geadopteerd. Eind 2015 werd bij hem een tumor boven zijn oog gevonden. Voor de beste behandeling was het helaas noodzakelijk dat zijn oog moest worden verwijderd. Ook zijn we 7 weken naar Duitsland geweest voor bestraling en 2 chemokuren en daarna nog 4 in het Sophiakinderziekenhuis in Rotterdam. Wenyu is een jongen die van natuur houdt en daarom wilde hij heel graag op vakantie toen wij daarvoor de kans kregen van Stichting Tinkerbel. Hij wilde ook graag een wens voor het hele gezin en daarom gaf hij aan dat hij heel graag naar Oostenrijk wilde op vakantie in de bergen.

Dat vraagt natuurlijk wel de nodige voorbereiding en omdat Wenyu ook graag onze hond Saartje mee wilde hebben ging Anneke voor ons op zoek naar een huisje in de bergen waar een huisdier mee naar toe mocht. En ze heeft voor ons een mooie woning in de bergen gevonden.

Het was in het prachtige Zillertal in Oostenrijk. Op 21 juli was het zover, de auto helemaal volgeladen met 4 kinderen 2 ouders en 1 hond vertrokken we voor een lange reis naar onze bestemming waar we rond zes uur in de avond aankwamen. Het huisje lag op ongeveer duizend meter hoogte in de bergen met een prachtig uitzicht. We hadden veel ruimte in het huis maar we waren erg moe van de reis en gingen lekker op tijd naar bed.De volgende dag eerst naar het dorp voor lekker vers brood en nog wat andere boodschappen en lekker buiten op de veranda ontbeten. Wenyu wilde natuurlijk graag gaan wandelen en dus gingen we de omgeving verkennen en het was echt genieten. Het was zo anders dan thuis in Nederland, zo lekker rustig. We zij ook nog verder weggeweest met de auto en elke keer de berg op en af was weer een beleving, je kwam langs een mooie waterval en mooie berghuizen. Natuurlijk moet je in Oostenrijk met de kabelbaan mee en hebben we dat gedaan en helemaal boven op de berg hebben we een lekkere schnitzel gegeten. Onderaan de berg hebben Wenyu en zijn broer nog gerodeld en dat vonden ze heel leuk.We hebben alleen de eerste dag wat regen gehad maar de andere dagen was het prachtig weer en gingen we elke avond nog lekker lopen de berg op. Rond het huisje liepen elke dag de schapen en klonk heel de dag de bekende koeiebel Er liepen ook nog 2 geitjes gewoon los op de weg en die kon je gewoon aaien en mee spelen. Voordat we het wisten was de week alweer om en moesten we weer naar huis.Wenyu en wij allemaal hebben een prachtige week in Oostenrijk gehad door Stichting Tinkerbel en daar willen wij jullie heel hartelijk voor bedanken.

Hartelijke groeten van de fam. Damen uit Chaam.