Vervulde Wensen

De wens van Mirre:
Naar Legoland
Via de Kinderthuiszorg zijn we in contact gekomen met Tinkerbel. Een wensophaler is bij ons op bezoek geweest, maar onze dochter Mirre (7) hoefde niet lang na te denken. Sinds haar ziekteperiode speelde ze samen met haar zus echt altijd met Lego. Wat kun je dan nog meer wensen dan een bezoekje aan Legoland? In verband met diverse complicaties hebben we de reis moeten uitstellen, maar 6 september was het dan zover! Papa, mama, zus en Mirre klaar voor vertrek! We waren overigens enorm verrast, want aan werkelijk alles was gedacht: de reis naar Legoland, het hotel en de entree. Maar ook zelfs een taxi en zakgeld (wat we tot de laatste cent opgemaakt hebben). Een weekend zorgeloos genieten na een ruime 180 ziekenhuisdagen in 18 maanden tijd.

We werden 's-morgens rond 5 uur al opgehaald en naar Schiphol gebracht. De tijd op de luchthaven werd goed besteed: croissants eten, wat parfum op de knuffels en een kleinigheidje bij de tijdschriftenwinkel scoren. De reis naar Billund zat er zo op en eenmaal bij het Legoland hotel ingecheckt was het natuurlijk meteen naar Legoland. Het was die dag wel regenachtig, dus tussen de regen door hebben we het park verkend. En uiteraard legofrietjes gegeten! De avond brachten we door in het hotel. Om 6 uur eerst buffet, wat was dat smullen. Enthousiast werd er zelfs een tweede toetje gehaald! Daarna konden de meiden zich goed vermaken met de pooltafel in de spelletjes kamer en de lego in de lobby.

Op zaterdag was het weer gelukkig beter en hebben we veel attracties gedaan. Mirre stapte overal enthousiast op af. De wachtrijen vielen enorm mee en de meiden konden in alle attracties. Ze zijn dan ook vaak samen geweest. Favorieten waren onder andere: X treme Racer, Polar X-plorer (een gave achtbaan die een verticale val van 5 meter maakt en ook langs de pinguins reed), Flying Eagle achtbaan, The Temple (waar je zoveel mogelijk punten moest scoren door op lampjes te schieten), het spookhuis en de Pirate Splash Battle.

Tussendoor mochten ze nog iets uitzoeken in de Legoshop, wat was kiezen lastig. Allebei hebben ze wat moois van Lego uitgezocht, maar ook iets voor hun broertje van net 2 die het weekend bij opa en oma bleef. De dag hebben we weer in stijl afgesloten met een heerlijk buffet, een potje Pool en spelen met de lego in de lobby.

Ook op zondag zijn we de hele dag in het park geweest. Het weer was gelukkig nog beter en we hebben alle favorieten nog een keer kunnen doen. Rond 4 uur was het tijd weer richting hotel te gaan, nadat er pizza was gegeten, en begon de terugreis weer. Ondanks dat we rond 10 uur thuis waren, kwebbelde Mirre er nog flink op los. De volgende dag hebben we eerst uitgeslapen en is Mirre alsnog naar school gegaan. Wat had ze een hoop te vertellen ...