Vervulde Wensen

De wens van Willem
Piloot zijn


Een fantastische dag. Lang was het een verrassing gebleven over wat er ging plaatsvinden op 4 februari maar eindelijk was die dag er. Om even over achten werd er aangebeld en daar stond een chauffeur voor de deur die bij een gave witte limousine hoorde, die vroeg of ik Willem van Zanten was.Mijn moeder en ik zijn vertrokken richting Schiphol waar ik werd verwacht bij het gebouw van de KLM. We kregen een rondleiding door het gebouw waar we gezien hebben dat er trainingen gedaan worden voor noodsituaties en na een bakkie koffie gingen we richting simulators.  Ik heb een officiele les in een 747-fullmotion simulator gehad door een instructeur die ook zelf nog als kapitein vluchten maakt.

In deze simulator voel je alles en beweeg je zoals in een vliegtuig. Door de ruiten van de simulator zie je ook de beelden die je ook zou zien als je echt zou gaan vliegen. Vanaf het begin dus vertrek van de gate tot en met het weer terug komen heb ik enkele vluchten kunnen maken. Als ik te hard remde dan voel je dat ook heel goed, af en toe een alarm dat afging wat dan vertelde dat er iets niet goed was of juist de stilte en dan weten dat je het goed doet.

Het gaf een fantastisch gevoel om te bedenken dat je met zo een groot vliegtuig kan vliegen. Voor mij een hele ervaring omdat dit heel wat anders is dan op je pc spelen met simulator.

Na de lunch kregen we een rondleiding door de hangars waar de vliegtuigen nagekeken worden. we mochten in de vliegtuigen kijken en kwamen zo in de rust vertrekken van de piloten en die van de stewardessen. Alle vragen die we hadden werden beantwoord. We mochten overal kijken en ook in de hangars mochten we overal lopen. Dus ook onder een vliegtuig door waardoor je dan beseft hoe groot het is.  

Na het bezoek aan de hangars hebben we de begeleiders bedankt en zijn we de met de limousine naar huis gebracht.
Ik wil iedereen bedanken die deze heerlijke gave dag voor mij mogelijk hebben gemaakt, voor de stichting Tinkerbel die alles hebben geregeld.
Aan deze dag zal ik nog vaak terug denken.